35 روش برای بهینه سازی وردپرس بدون افزونه
چه وب سایت حرفه ای وردپرس داشته باشید و چه بلاگ ساده وردپرسی فرقی نمیکنه. اگه هاست میزبان اشتراکی یا ضعیف تهیه کردی ، مجبوری که وب سایتتو بهینه کنی تا وردپرس با حداکثر کارایی ممکن کار کنه. این مقاله یک تخته سیاهِ سبزه که نمای کلی از بهینه سازی وردپرس ارائه میده. با این حال ، نباید فقط به این موارد برای بهینه سازی سایت وردپرسیتون پسنده کنید.
اکثر کسانی که تجربه کار با وردپرس ندارن میگویند که وردپرس سنگینه و فایده ای نداره و فلان … ، ولی باید بدونید خود هسته وردپرس سنگین نیست و قالب و افزونه هایی که مورد استفاده قرار میدهیم باعث افزایش حجم و سنگین شدن وب سایت وردپرسی ما میشوند.
تکنیک های زیادی برای سرعت بخشیدن به یک سایت وردپرسی موجوده ولی در اینجا ما شما رو با 14 روش برای بهینه سازی وب سایت وردپرس بدون افزونه آشنا میکنیم.
وقتی صحبت از عملکرد و بهینه بودن وب سایت میشود، هر بایت و میلی ثانیه حائز اهمیت میشود.
???? چند اقدام مهم که میتوانید برای پیشرفت انجام دهید :
1- استفاده از CDN یا شبکه تحویل محتوا
2- استفاده از کش و حافظه پنهان مرورگر و سرور
3- انتخاب هاست مناسب و پر سرعت (برای خرید باکیفیت ترین هاست به ما پیام بدهید)
4- استفاده از قالب سبک و کم حجم
5- استفاده نکردن از افزونه های مخرب و نال شده
6- سپردن کار به کاردان (گروه متخصاان وب متد)
همانطور که گفتیم ، هسته وردپرس سنگین نیست ولی با اینحال میدونستید در وردپرس مواردی وجود دارد که ممکن است از آن هیچوقت استفاده نکنید. در ادامه 14 مورد را بررسی میکنیم و اقداماتی انجام میدهیم تا وب سایت سریعتری داشته باشیم????
برای بهینه سازی سایت وردپرس میتونیم به دو روش عمل کنیم. یکی استفاده از افزونه های بهینه ساز و دوم از طریق اضافه کردن چند خط کد در فایل function.php قالب. اگه میخوای از افزونه استفاده نکنی میتونی توسط تیکه کدهای زیر ، تا حدودی سرت وب سایتتو افزایش بدی.
این میتونه یه تمرین هم واسه طراحان قالب باشه
فراموش نکن قبل از هر تغییر ، یک نسخه پشتیبان از فایل function.php و یک نسخه پشتیبان کامل از وب سایتت داشته باش تا اگه مشکلی پیش اومد بدون دردسر تغییرات رو برگردونی.
تمامی کدهای زیر میتوانند در function.php اضافه شوند و عمل کنند، مگر اینکه به طور دیگه ای فراخوانی شده باشند.
خب دیگه توضیح کافیه. بریم سراغ اجرای عملیات

1
اولین اقدام ، حذف رشته های Query
رشته های پرس و جو یا Query Strings به آخر هر فایل ، شماره نسخه اون رو اضافه میکنند و گاها باعث میشن تا اگه از CDN استفاده میکنیم، این فایل ها کش نشه و مشکل ایجاد کنن.
اگه تا حالا وب سایتتون رو برای سنجش سرعت ، آنالیز و بررسی کرده اید ممکنه به توصیه ای که بهتون میشه برای حذف رشته های پرس و جو از منابع استاتیک (پرونده های css , js) برخورد کرده باشید.
همونطور که گفتیم وجود وجود رشته های پرس و جو در پرونده ها باعث میشه CDN نتونه اونهارو کش کنه.
پس ممکنه از تمام مزایای ارائه شده کش ، بهره مند نشید.
خب حالا میخوایم این Query String هارو از شرشون خلاص بشیم. کافیه کد زیر رو در فایل function.php در جای مناسب قرار بدیم و خلاص…
function remove_query_strings() {
if(!is_admin()) {
add_filter(‘script_loader_src’, ‘remove_query_strings_split’, 15);
add_filter(‘style_loader_src’, ‘remove_query_strings_split’, 15);
}
}
function remove_query_strings_split($src){
$output = preg_split(“/(&ver|\?ver)/”, $src);
return $output[0];
}
add_action(‘init’, ‘remove_query_strings’);
2
حذف لینک های RSD (Really Simple Discovery)
اگر قصد استفاده از سرویس XML-RPC ، پینگ بک و … را ندارید یا برای مدیریت پست های سایت به سرویس گیرنده از راه دور نیاز ندارید ، میتونید با اضافه کردن تیکه کد زیر از این مورد غیرضروری خلاص بشید.
remove_action( 'wp_head', 'rsd_link' ) ;

3
حذف شلک های وردپرس
در مرورگرهای قدیمیای گه Emoticon پشتیبانی نمیشود ، این فایل به اینگونه مرورگرها کمک میکنه. ولی به هیچ وجه نیازشون نداریم و بهتره غیرفعالش کنیم.
remove_action('wp_head', 'print_emoji_detection_script', 7); remove_action('wp_print_styles', 'print_emoji_styles'); remove_action( 'admin_print_scripts', 'print_emoji_detection_script' ); remove_action( 'admin_print_styles', 'print_emoji_styles' );

4
حذف Shortlink یا لینک کوتاه مطلب
از وردپرس نسخه 3 تا الان ، وردپرس شورتلینک یا لینک کوتاه مطلب رو در هدر قرار داده که گاها نیازی بهش نداریم و یک عنصر اضافیه. برای مثال کد زیر لینک کوتاه همین مطلب است:
<link rel=’shortlink’ href=”https://webmethod.ir/?p=1291″/>
اگر از لینک کوتاه برای عملکردی استفاده نمیکنید ، میتونید توسط کد زیر حذفش کنید و باری از روی دوش وب سایتتون بردارید :
remove_action('wp_head', 'wp_shortlink_wp_head', 10, 0);
5
غیرفعال سازی Embeds یا جاسازهای وردپرس
تیم وردپرس در نسخه 4.4 این سیستم مدیریت محتوا ، ویژگی oEmbeds رو معرفی کرد که به هر سایتی اجازه میدهد پست یک وب سایت وردپرسی را در سایت خود به نمایش بگذارد. این ویژگی علیرغم خوب بودن ، مشکلی هم داره که باعث میشه منابع سرور وب سایت هدف مصرف بشه و عملا کاهش سرعت رخ میده.
پس باید دست بجنبانید و با استفاده از کد زیر ، از تعبیه یا جاسازی پست وبلاگتون برای دیگران در وبسایتشان جلوگیری کنید. این کد بارگذاری پرونده JS مربوط به ویژگی oEmbed وردپرس را غیرفعال میکند.
function disable_embed(){
wp_dequeue_script( ‘wp-embed’ );
}
add_action( ‘wp_footer’, ‘disable_embed’ );

6
غیر فعال سازی ویژگی XML-RPC وردپرس
: یکی از خاصیت های سیستم مدیریت محتوای WordPress امکان متصل شدن به وب سایت وردپرسی از طریق API هست. این خاصیت به ما امکانی میدهد تا توسط API های تعریف شده ، وب سایتمون رو مدیریت کنیم، مدیریت قسمت هایی چون (انتشار/ویرایش/حذف پست ، ویرایش/مدیریت نظرات ، آپلود فایل و …).
این ویژگی خیلی خوبه و کاربردیه ولی اگه درست ازش استفاده نکنیم ممکنه با حملات DDOs و Brute force attack و… مواحه بشیم که در مواردی دچار ضرر و زیان هنگفتی خواهیم شد. پس اگر نیازی به استفاده از این ویژگی نداری میتونی با کد زیر غیر فعالش کنی.
add_filter('xmlrpc_enabled', '__return_false');

7
حذف نسخه وردپرس از سورس صفحه
این قسمت به بهبود عملکرد کمک نمیکند چراکه بیشتر به کاهش آسیب پذیری نشت اطلاعات وب سایت کمک میکند. به طور پیش فرض ، وردپرس متاتگی با جزئیات نام cms و نسخه استفاده شده را در کد منبع صفحه قرار میدهد که به راحتی قابل مشاهده هست.
برای حذف این کد منبع ، کافیه از کد زیر استفاده کنید:
remove_action( 'wp_head', 'wp_generator' ) ;
8
حذف لینک WLManifest
در صورتی که از پشتیبانی برچسب گذاری با Windows live Writer استفاده نمیکنید میتونید با کد زیر ، این لینک را از سورس صفحه وب سایتتون حذف کنید
remove_action( 'wp_head', 'wlwmanifest_link' ) ;

9
حذف JQuery Migrate در وردپرس
وردپرس استفاده از Jquuery Miration را از نسخه 3.6 اضفه کرد. این فایل در صورتی بکار میرود که کدنویسی Jquery در قالب و یا افزونه قدیمی باشد ، در اینصورت این فایل به کمک می آید تا قالب/افزونه به درستی کار کند. اگر قالب/افزونه شما از نسخه جدید بهره میبرد پس به این فایل اضافی نیازی ندارید.
پس توسط کد زیر از بارگیری jquery-migrate.min.js
در وب سایت خود جلوگیری کنید
function deregister_qjuery() { if ( !is_admin() ) { wp_deregister_script('jquery'); } } add_action('wp_enqueue_scripts', 'deregister_qjuery');
این مقاله بروز میشود